T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Aşağı Yakacık Ortaokulu

Tarihçemiz

Aşağı Yakacık Köyünde okul ilk defa 1952 yılında 3 derslik olarak köyün orta mahallesi olan "Damarası"nda eğitim-öğretime açılmıştır. İlerleyen zaman içerisinde öğrenci sayısı arttıkça ikili öğretime geçilmiştir.

Aşağı Yakacık Köyünde okul ilk defa 1952 yılında 3 derslik olarak köyün orta mahallesi olan "Damarası"nda eğitim-öğretime açılmıştır. İlerleyen zaman içerisinde öğrenci sayısı arttıkça ikili öğretime geçilmiştir. 1972 yılında Hacı Hüseyinler mahallesinde 3 derslikli Kurtuluş İlkokulu açılmıştır. 1997 yılında Çobanlar mahallesinde ayrı bir ilkokul daha yapılmıştır. Fakat aynı yıl ilköğretimin kesintisiz 8 yıl olması sebebiyle Kurtuluş İlkokuluna 2. Kademe ilavesi için köylüler kendi aralarında bir miktar para toplayarak il milli eğitim müdürlüğüne başvururlar.

O yıl Aydın'a dünya bankası destekli projeler kapsamında iki adet ilköğretim okulu yapılması planlanmaktadır. Köylülerin isteği ve çalışmaları sonucu şuan ki bina Aşağı Yakacık İlköğretim Okulu olarak 1999 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Diğer okullardaki öğrencilerde taşımalı olarak burada eğitim-öğretime devam etmeye başlamışlardır.Ayrıca okulumuz ilçe merkezine 38 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.11.2013 - Güncelleme: 06.12.2019 11:08 - Görüntülenme: 1330
  Beğen | 0  kişi beğendi